Dubbelwandige kachelbuis

Over de dubbelwandige kachelbuizen

Onze dubbelwandige kachelbuis heeft de vereiste T600 goedkeuring en de EN 1856-1 registratie. De klembanden worden meegeleverd. 

Voor een uitgebreide toelichting op het veilig aanbrengen van een dubbelwandige kachelbuizen zie deze folder.

Kenmerken van onze dubbelwandige rookkanalen:

  • 25 mm Isolatie - daarom is de minimale afstand to brandbaar materiaal slechts 7 cm
  • Hoogwaardig corrosie-bestendig inox. 
  • 25 jaar fabrikantsgarantie
  • 6 cm insteekdiepte
  • Koudebrugggen uitgesloten door doorlopende isolatie 

De genoemde afmetingen van de dubbelwandige kachelpijpen zijn binnenmaten.

De dubbelwandige kachelbuis van kachelbuis.be wordt uitsluitend vervaardigd uit inox van de hoogste kwaliteit. Daarbij is de geisoleerde kanaal te gebruiken voor toepassingen zoals houtkachels, maar ook voor kachels die op kolen, mazout of gas worden gestookt. Zowel de binnenpijp als buitenpijp van de dubbelwandige kachelpijpen is vervaardigd van roestvaststaal (inox). Het rookkanaal kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden geplaatst.

Als isolatiemateriaal voor het dubbelwandige rookkanaal wordt tussen de binnen- en buitenpijp uitsluitend ceramische wol gebruikt van de hoogste kwaliteit. Door het rookgasafvoerkanaal worden hete gassen getransporteerd. De isolatie zorgt ervoor dat het materiaal dat in contact staat met de buitenzijde van het rookkanaal niet kan ontvlammen. 

Het  dubbelwandige rookkanaal wordt standaard geleverd in diameters van 80 t/m 250 mm . Het dubbelwandig systeem is corrosiebestendig. Verder zijn de materialen bestand tegen temperaturen tot 600 graden celsius en ook tegen wisseling van vorst en dooi. 


Dubbelwandige Kachelbuis is te gebruiken voor

- Het afvoeren van verbrandingsgassen van systemen van vaste en vloeibare brandstoffen, en gassen.

- Het renoveren of moderniseren van schoorsteenkanalen

- Schoorsteenkanalen die buiten het gebouw geplaatst moeten worden

Kwaliteitsgarantie op dubbelwandige kachelbuizen

Tecnovis geeft 25 jaar fabrieksgarantie op dit kwaliteitsproduct.  

Wij hebben een compleet en uitgebreid assortiment aan producten voor dubbelwandige rookbuizen. Kies eerst de gewenste interne diameter (veelal de diameter van de uitgang van de kachel)

Meer weten over installatie en voorschriften? Ga dan naar Tips. Hier vindt u uitgebreide informatie over montage en regelgeving waaraan uw rookgasafvoer moet voldoen. Uiteraard kunt u het ons ook telefonisch vragen, of per chat of via e-mail.