Enkelwandig INOX Rookkanaal - Beste prijs!

Over de enkelwandige rookkanalen

Het enkelwandige inox rookkanaal wordt gebruikt in de woonkamer tot aan muur- of plafonddoorvoer afhankelijk van het materiaal wat hier gebruikt word ( bij een brandbare muur of plafond dient u 20cm eerder over te gaan op dubbelwandig. Dit inox Rookkanaal kan gebruikt worden voor alle brandstoffen en kan makkelijk geplaatst worden in combinatie met een flexibele buis. Het rookkanaal is ook goed aan te sluiten op onze dubbelwandige rookkanalen.
Deze enkelwandige buizen kunnen eventueel met een klemband aan elkaar worden gemaakt (voor condensatieketels en andere apparaten met overdruk). Ook komt hierdoor komt bij een schoorsteenbrand het vuur niet bij de verbindingen naar buiten.

Enkelwandige rookkanaal Kenmerken:

  • snelle en eenvoudige montage
  • Roestvrij staal AISI 316L (1.4404)
  • Dikte 0.6 mm
  • Overgang: 5 cm
  • Voor olie, gas en vaste brandstoffen

enkelwandig rookkanaal

Het wordt sterk afgeraden het enkelwandige rookkanaal door een dak te voeren in verband met brandgevaar en condenswater! De kachelpijp moet afwaterend gemonteerd worden zodat het condenswater in de buis blijft. Dat wil zeggen; het smalle deel moet naar beneden wijzen en in het bredere deel worden gestoken. Hierdoor wordt het condens in de kachelpijp opgevangen. Met een overgangsstuk  kan de enkelwandige kachelpijp eenvoudig overgaan in een dubbelwandige kachelpijp.

Klik hier voor meer informatie over Kachelbuis.

Ons Enkelwandig rookkanaal kan worden geleverd in bovenstaande volgende doorsneden.