Flexibel rookkanaal

Installatie flexibele kachelpijp

Klik hier voor informatie over de benodigde onderdelen voor het installeren van een flexibele kachelpijp in een bestaande schouw

Voor inbrengen van de flexibele kachelpijp dient de schoorsteenpijp eerst enige dagen geopend te zijn zodat de binnenzijde kan drogen. Ook dient de binnenzijde geveegd te worden. De roestvrij stalen flexibele buis wordt veelal van bovenin ingebracht; en met een touw naar beneden geleidt. Dit is makkelijker dan van onder uit. Een flexibele kachelpijp wordt gebruikt voor renovatie of optimalisatie van bestaande (gemetselde) schoorstenen of als oplossing voor diverse schoorsteenproblemen zoals:

  • condenswater in het schoorsteen kanaal
  • Vocht en roetplekken
  • Terugslag van verbrande gassen
  • Gescheurd of beschadigd rookkanaal
  • Schoorsteenbrand
  • CO-vergiftiging door slechte trek

Er zijn twee soorten flexibele rookkanalen namelijk dubbellaags flexibel en enkellaags flexibel. Het dubbellaags flexibele kanaal heeft een gladde binnenkant wat aanslag van creosoot en andere vervuiling tegengaat, en waardoor condens niet in de pijp blijft. Bovendien is de constructie van dubbellaags flexibel steviger en het materiaal is daardoor zelfdragender Dubbellaags flexibel is sterker dan enkelwandig en gaat niet zo snel kapot bij het aanbrengen en het vegen. Veeg enkel met een nylon borstel!! Voor houtkachels raden we daarom dus dubbellaags flexibel aan! De twee typen kanalen met hun specifieke kenmerken staan hieronder aangegeven.

ENKELLAAGS RVS  AISI 316 L Brandstof : gas en stookolie

DUBBELLAAGS GLAD RVS  AISI 316 L Brandstof : gas, stookolie, hout, kolen

Let op: Flexibele RVS rookkanalen worden voor u op maat gemaakt en kunnen daarom helaas niet retour worden genomen. 

Installatie

De genoemde afmetingen zijn de binnenmaten van de buis.