Kachelbuis Antwerpen

Bent u op zoek naar een kachelbuis of geheel rookkanaal in Antwerpen en omgeving? Kachelbuis levert topkwaliteit kachelbuizen tegen gegarandeerd de laagste prijs. Wij helpen u graag bij het selecteren van uw rookkanaal in Antwerpen. Zo kunt u ons altijd bellen of WhatsAppen (u kunt uw situatie zelfs doorlopen tijdens een videogesprek). Ook tijdens de installatie helpen wij u natuurlijk graag, komt u er niet uit? Dan helpen we u graag. Zo weet u zeker dat u altijd zelf het rookkanaal kunt installeren.

Bekijk onze rookkanalen in Antwerpen

 

Hoe stel ik mijn rookkanaal in Antwerpen samen?

Het samenstellen van een rookkanaal is redelijk eenvoudig. Wij leggen het u in drie stappen uit maar helpen u ook graag wanneer u er zelf niet uitkomt.

1. Kiezen benodigde doorsnede: U neemt het beste dezelfde diameter als de uitgang van de kachel. Eén stap hoger kan ook nog. Wanneer u een te grote opening neemt zal de rook erg langzaam opstijgen en heeft dan meer tijd om af te koelen. Hierdoor vermindert de trek. Wanneer u een kleinere opening neemt zult u de kachel niet op volle capaciteit kunnen stoken; en krijgt u last van roetvorming (zwarte ruitjes) en rook die de kamer binnenkomt.

2. Opbouw bepalen: U kunt er voor kiezen om het rookkanaal door het huis te laten lopen. In dit geval moet u wel overal minimaal 7 centimer afstand bewaren tot brandbare materialen. U kunt er ook voor kiezen om het rookkanaal langs de gevel te monteren. Op beide pagina's vindt u meer informatie over de opbouw en de benodigde producten voor het rookkanaal. Daarnaast dient u de hoogte en de plaats van het rookkanaal op het dak te bepalen. Dit kunt u ook altijd met ons doorspreken. 

3. Kiezen type kachelbuis: Het selecteren van het type kachelbuis is vrij eenvoudig. U gebruikt enkel flexibele kachelbuizen bij schoorsteenrenovatie (dus in de bestaande schoorsteen), in de stookruimte waar de kachel staat kunt u enkelwandige RVS kachelbuizen of enkelwandige zwarte kachelbuizen gebruiken, al mag dubbelwandig ook altijd. Buiten de stookruimte (dus buiten of op bovenverdiepingen) gebruikt u altijd dubbelwandige kachelbuizen. Een uitgebreidere uitleg over het kiezen van het type kachelbuis vindt u hier

Waarom kiezen voor Kachelbuis.be voor uw kachelbuizen in Antwerpen?

Kachelbuis is al ruim 15 jaar specialist op het gebied van kachelbuizen en rookkanalen in Antwerpen en omgeving. Wij hebben ondertussen vrijwel iedere situatie voorbij zien komen en kunnen u dus uitstekend adviseren bij zowel het selecteren van uw kachelbuizen als bij de installatie van uw rookkanaal, wij staan altijd voor u klaar! Doordat wij direct leveren vanaf de fabrikant kunnen we werken met zeer scherpe prijzen; vindt u elders dezelfde kwaliteit voor minder dan gaan wij met die prijs mee en gaan er nog 5 procent onder zitten! Onze dubbelwandige rookkanalen hebben vanzelfsprekend de benodigde T600 Europese goedkeuring. Deze goedkeuring is nodig voor rookgasafvoer van houtkachels.